Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Hoe werkt laser-acupunctuur?

Laser-acupunctuur is op dezelfde principes gebaseerd als normale acupunctuur, maar in plaats van naalden wordt er gebruik gemaakt van een laser die diep in de huid doordringt. 

Bij GAIKI gebruiken we deze methode met name op het oor. Daar bevinden zich namelijk ongeveer 200 punten die in directe verbinding staan met bepaalde processen, organen en delen van het lichaam. Door deze punten te stimuleren, wordt het lichaam aangespoord om zichzelf te helen en hiermee worden er bepaalde processen in gang gezet. Laser-acupunctuur is daarmee een veilige en pijnloze manier om het lichaam weer te herstellen. 

Hoe snel merk ik iets?

Van sommige behandelde punten merk je gelijk iets, maar van andere punten duurt het iets langer. Zo zal je tijdens de behandeling wel al snel merken dat je wat meer ontspannen bent, maar het kan enkele uren duren voor je het totale effect van de behandeling voelt. Houd in de 24 uur na de behandeling dus in de gaten hoe je je voelt, want de werking gaat gewoon nog door. 

Zijn er bijwerkingen?

Het kan zijn dat je je na de behandeling een beetje moe of slaperig voelt, maar dit is niet bij iedereen het geval. Dit komt doordat je lichaam door de behandeling meer endorfine gaat aanmaken. Zorg ervoor dat je na de behandeling voldoende water drinkt en rust neemt als je voelt dat jouw lichaam dit nodig heeft. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, verschilt per persoon. Dit is namelijk niet alleen afhankelijk van de ernst van je klachten, maar ook van hoe sterk je lichaam op de behandeling reageert. Gemiddeld zijn er 2-10 behandelingen nodig om van je klachten af te komen. Na 1-2 behandelingen merk je al een groot verschil in de ernst van je klachten en kunnen sommige klachten zelfs al helemaal zijn verdwenen. Acupunctuur heeft daarnaast een opbouwende werking, dus hoe meer behandelingen je met regelmaat ontvangt, hoe beter het werkt.