top of page
Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

De veelgestelde vragen m.b.t. de 'stoppen met roken' behandeling staan op deze pagina.

Hoe werkt laser-acupunctuur?

Laser acupunctuur is een moderne, niet-invasieve vorm van acupunctuur waarbij een zachte laserstraal wordt gebruikt om specifieke acupunctuurpunten te stimuleren, op basis van de principes van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze laserstraal wordt gericht op de acupunctuurpunten langs de meridianen, waarlangs de "qi" of levensenergie stroomt, om de energiestroom te stimuleren en blokkades op te heffen. Bij GAIKI maken we vooral gebruik van laser acupunctuur op het oor, waar zich ongeveer 200 punten bevinden die in directe verbinding staan met bepaalde processen, organen en delen van het lichaam. Door deze punten te stimuleren, wordt het lichaam aangespoord om zichzelf te helen en worden bepaalde processen in gang gezet. Laser acupunctuur is een veilige, pijnloze en effectieve behandelmethode die kan helpen bij bijna alle gezondheidsproblemen.  Ontdek de moderne benadering van laser acupunctuur bij GAIKI en ervaar hoe het je lichaam kan helpen zichzelf te herstellen.

Hoe snel merk ik iets?

Van sommige behandelde punten merk je gelijk iets, maar van andere punten duurt het iets langer. Zo zal je tijdens de behandeling wel al snel merken dat je wat meer ontspannen bent, maar het kan enkele uren duren voor je het totale effect van de behandeling voelt. Houd in de 24 uur na de behandeling dus in de gaten hoe je je voelt, want de werking gaat gewoon nog door. 

Het is daarnaast belangrijk om te onthouden dat je meestal meerdere behandelingen nodig hebt om tot het gewenste resultaat te komen. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, verschilt per persoon. Dit is namelijk niet alleen afhankelijk van de ernst van je klachten, maar ook van hoe sterk je lichaam op de behandeling reageert. Wij raden aan om de eerste  behandelingen om de 1-2 weken te plannen zodat de klachten voldoende kunnen afnemen. Daarna kan er nog worden overgegaan op 1 behandeling per maand tot het gewenste resultaat is bereikt. 

 

Gemiddeld zijn er 2- 10 behandelingen nodig om van je klachten af te komen, met uitzondering van chronische klachten waarbij het meer om het verminderen van de symptomen gaat en het aan te raden is om regelmatig terug te komen. Na 1-2 behandelingen merk je vaak al een verschil in de ernst van je klachten en kunnen sommige klachten zelfs al helemaal zijn verdwenen. Acupunctuur heeft daarnaast een opbouwende werking, dus hoe meer behandelingen je met regelmaat ontvangt, hoe meer resultaat je zult merken.

Zijn er bijwerkingen?

Het kan zijn dat je je na de behandeling een beetje moe of slaperig voelt, maar dit is niet bij iedereen het geval. Dit komt doordat je lichaam door de behandeling meer endorfine gaat aanmaken. Zorg ervoor dat je na de behandeling voldoende water drinkt en rust neemt als je voelt dat jouw lichaam dit nodig heeft. 

Komt deze behandeling in aanmerking voor vergoeding?

Op dit moment hebben wij geen afspraken met de verzekeraars, waardoor de behandeling nu vaak niet in aanmerking komt voor vergoeding. Indien je dit wenst kan er wel altijd een factuur worden aangemaakt, zodat je toch kan proberen om de behandeling te vergoeden bij de verzekeraar.

Wij zijn druk bezig om onze behandelingen standaard voor vergoeding in aanmerking te laten komen. Dit zal naar verwachting vanaf juli 2023 mogelijk zijn. 

Wat is het verschil tussen laser acupunctuur en acupunctuur met naalden?

Beide methodes zijn gebaseerd op dezelfde principes van acupunctuur, waarbij bepaalde punten in het oor of op het lichaam worden behandeld om bepaalde processen, lichaamsdelen en organen weer in balans te brengen zodat jij minder of geen last meer hebt van jouw klachten.

Maar ten opzichte van reguliere acupunctuur, heeft laser acupunctuur nog enkele voordelen:
- Doordat de laser een sterker effect heeft, kan er in een kortere tijd een groter resultaat worden behaald. Hierdoor staat een behandeling met laser gelijk aan ongeveer 2-3 acupunctuur behandelingen met naalden.
- Ondanks dat de naalden die gebruikt worden bij acupunctuur niet pijnlijk zijn, vinden veel mensen het idee toch een beetje eng of spannend. Laser acupunctuur is daardoor voor velen een comfortabelere methode.
- Doordat er niet in de huid wordt geprikt, herstelt het oor sneller en heb je ook geen kans op ontstekingen.

bottom of page